Menü

Legfrissebbek

Vargabéles

pic

Hozzávalók:

1 csomag réteslap
30 dkg cérnametélt
50 dkg tehéntúró
20 dkg porcukor
4 db tojás
5 dkg margarin
5 dkg mazsola
5 dl tejföl
2 tasak vaníliás cukor
reszelt citromhéj, csipet só

8 adag/4152 kcal, 1 adag/519 kcal

.

Elkészítés:

Az áttört túrót összekeverjük a tojások sárgájával, a porcukor háromnegyed részével, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, a sóval és a megmosott mazsolával.  Összekeverjük a kifőzött cérnametélttel, majd óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert tojás fehérjét.  A tepsit kikenjük olvasztott margarinnal, és kibéleljük a réteslapok felével. Ráöntjük a tölteléket, és befedjük a réteslapok másik felével. A tetejét szintén megkenjük az olvasztott margarinnal. Középmeleg sütőben (180º, légkeveréses 165º) pirosra sütjük. Kockára vágva, porcukorral meghintve tálaljuk.