Menü

Legfrissebbek

Rizskoch (Rizsfelfújt)

pic

Hozzávalók:

20 dkg kerekszemű rizs
6 db tojás
1 l tej
1 dl víz
10 dkg Ráma margarin
1 db citrom reszelt héja
10 dkg mazsola
20 dkg porcukor
só, zsemlemorzsa 

összesen: 10 adag/3347 kcal, 1 adag/335 kcal

 

Elkészítés:

A mazsolát megmossuk, beáztatjuk. A tejet a vízzel és egy csipet sóval felforraljuk. Beletesszük a megmosott rizst, lassú tűzön, kevergetés nélkül - nehogy a rizs összetörjön - puhára főzzük. (Mire megpuhul, majdnem teljes egészében magába szívja a tejet.) Ha a rizs megpuhult, levesszük a tűzről és belekeverjük a margarint, a leszűrt mazsolát és a reszelt citromhéjat. Langyosra hűtjük. Közben a tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Mikor a rizs langyosra hűlt, hozzáadjuk a tojássárgákat, majd végül óvatosan belevegyítjük a tojáshabot. A tepsit vagy sütőtálat margarinnal kikenjük, morzsával behintjük, és beleöntjük a felfújt masszát. Közepes sütőben (180 fok, légkeveréses 165 fok) kb. 30 percig sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk, de aki szereti, tálalhatja házilekvárral, vagy málnaszörppel leöntve.