Menü

Legfrissebbek

Laguna pizza

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1/2 teáskanál cukor
kb. 2,5 dl langyos víz
2 evőkanál olaj
1 mokkáskanál só
oregánó, kakukkfű
a rátéthez:
1 üveg (445 ml) paradicsomszósz (pl. Bertolli)
25 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg pizza mozzarella
20 dkg sonka
1 db csípős zöldpaprika
2 db paradicsom
fekete olajbogyó
oregánó, kakukkfű, őrölt bors, olaj

Elkészítés:

A langyos tejben a cukrot elkeverjük és felfuttatjuk benne az összemorzsolt élesztőt. Ha az élesztő megkelt, hozzáadjuk a sóval elkevert liszthez, és annyi langyos vízzel dagasztjuk össze, hogy kissé lágy, ragacsos tésztát kapjunk. Belemorzsoljuk az oregánót, kakukkfüvet, és az apránként hozzáadott olajjal készre dolgozzuk. A tésztát letakarva, huzatmentes helyen duplájára kelesztjük. Amíg a tészta kel, elkészítjük a mártást. A vöröshagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, borsot, pici sót, apróra vágott fokhagymát, és addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte. Ekkor ráöntjük a paradicsomszószt, megszórjuk oregánóval, kakukkfűvel, és egyet forralunk rajta. A megkelt tésztát kiolajozott tepsiben, vagy két kb. 28 cm átmérőjű formában kézzel szézhúzogatjuk. Megkenjük a paradicsomos mártással, rátesszük a felszeletelt paradicsomot, paprikát, valamint a sonkát, olajbogyót és mozzarellát. 180 fokos sütőben készre sütjük.