Menü

Legfrissebbek

Hortobágyi palacsinta

pic

Hozzávalók:

A palacsintához:
20 dkg liszt
2 db tojás
5 dl tej (lehet felerészben szódavíz is)
só, a palacsintasütő kikenéséhez kevés olaj
A töltelékhez:
40 dkg csirke-, vagy sertéspörkölt
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt, vagy étkezési keményítő

 

Elkészítés:

A palacsintatésztát csomómentesre keverjük, legalább 1 órát állni hagyjuk, majd megsütjük. A pörköltet leszűrjük, a húst ledaráljuk, vagy aprítógéppel   összemixeljük,  és kevés szafttal, valamint tejföllel krémszerű masszává keverjük. A palacsintákat ezzel a masszával megtöltjük,  a két oldalát behajtva hengerré csavarjuk, és kivajazott tűzálló tálba tesszük. A pörkölt szaftot - kevés vízben csomómentesre elkevert - liszttel/keményítővel besűrítjük. A mártással a palacsintákat leöntjük, sütőbe rakjuk és átforrósítjuk. Melegen tálaljuk.