Menü

Legfrissebbek

Pizza alla Mamma

pic

Hozzávalók:

A tésztához:
40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2-3 dl langyos víz
2 mokkáskanál só
2 evőkanál olaj
pici cukor, tej
A szószhoz:
20 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
1 tubus vagy üveg pizzakrém
4-5 db bazsalikomlevél (el is maradhat)
kevés ketchup
ízlés szerint: só, bors, oregánó, kevés olaj
A feltéthez:
20 dkg szeletelt bacon szalonna
1 kisdoboz kukorica
1 zacskó mozzarella sajt
2 db kisebb paradicsom
2 db kisebb lilahagyma
a tetejére tetszés szerint: reszelt sajt (trappista, cheddar, stb)

 

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk, és a robotgép dagasztópálcájának segítségével a liszttel összedolgozzuk. Az összedolgozás után az olajat is hozzádagasztjuk. Kissé lágy, ragacsos tésztát kapunk. Letakarva, huzatos helytől távol, duplájára kelesztjük. A tészta kelesztése közben elkészítjük a szószt. A gombát felszeleteljük, a fokhagymát és a bazsalikom levelet apróra vágjuk. Kevés olajon a gombát sóval, borssal megpároljuk, mikor zsírjára sült, hozzáadjuk a fokhagymát, kicsit pirítjuk, de vigyázzunk meg ne égjen. Ezt követően hozzáadjuk a pizzakrémet és annyi ketchupot, hogy könnyen kenhető legyen. Rászórjuk az oregánót és a bazsalikomlevelet, és egyet rottyantunk rajta. A megkelt tésztát olajos tepsin, olajos kézzel széthúzzuk, a széleit vastagabbra hagyva. Megkenjük a szósszal, melyre ráhalmozzuk a bacont, a kukoricát, a szeletelt mozzarellát, paradicsomot és lilahagymát. Kicsit megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük oregánóval (vagy olasz fűszerkeverékkel), és végül a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített 180º-os (légkeveréses 165º-os) sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.