Menü

Legfrissebbek

Pizza alla Carbonara

pic

Hozzávalók:

A tésztához:
40 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2-3 dl langyos víz
2 mokkáskanál só
2 evőkanál olaj
pici cukor, tej
A szószhoz:
20 dkg gomba
4 gerezd fokhagyma
2 pohár tejföl
ízlés szerint: só, bors, oregánó,
A feltéthez:
20 dkg szeletelt bacon szalonna
1 zacskó mozzarella sajt
1 db kisebb póréhagyma
a tetejére tetszés szerint: reszelt sajt (trappista, cheddar, stb)

 

Elkészítés:

Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk, és a robotgép dagasztópálcájának segítségével a liszttel összedolgozzuk. Az összedolgozás után az olajat is hozzádagasztjuk. Kissé lágy, ragacsos tésztát kapunk. Letakarva, huzatos helytől távol, duplájára kelesztjük, majd (kb. 30x40 cm-es) kiolajozott tepsin, olajos kézzel, - a széleit vastagabbra hagyva - széthúzzuk. A tészta kelesztése közben elkészítjük a szószt. A gombát felszeleteljük, kevés olajon, borssal és sóval addig pároljuk, míg a levét el nem fövi. A fokhagymát lereszeljük. A kihűlt gombát, a lereszelt fokhagymát és a tejfölt összekeverjük. A pizza lapot megkenjük a tejfölös-gombás-fokhagymás szósszal, melyre ráhalmozzuk a nagyobb darabokra vágott szeletelt bacont, a felszeletelt mozzarellát és a karikára vágott póréhagymát. Meghintjük oregánóval (vagy olasz fűszerkeverékkel), és végül a tetejére szórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített 180º-os (légkeveréses 165º-os) sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.