Menü

Legfrissebbek

Daramorzsa (Grízsmarni)

pic

Hozzávalók:

1/4 l búzadara (20 dkg)
1/4 l liszt (18 dkg)
1/2 l tej
10 dkg mazsola
½ db citrom héja
5 dkg zsír vagy olaj
4 db tojás
10 dkg kristálycukor
ízlés szerint: porcukor és lekvár

összesen: 6 adag/3015, 1 adag/502 kcal (lekvár és porcukor nélkül)

 

Elkészítés:

A darát, lisztet, tejet, sót, 5 dkg kristálycukrot, mazsolát, citromhéjat habverővel összekeverjük és legalább 1-2 órán át állni hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a maradék cukorral felverjük, majd előbb a tojássárgákat keverjük a masszához, majd azután óvatosan a tojásfehérjét is. A zsiradékot egy lábasban felforrósítjuk és beleöntjük a masszát. Megvárjuk, amíg a massza alja aranybarnára sül, majd folyamatosan kevergetve addig sütjük, amíg morzsákra esik szét. Porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.