Menü

Legfrissebbek

Császármorzsa 3

pic

Hozzávalók:

25 dkg liszt
25 dkg búzadara
6 db tojás
1 db citrom
15 dkg mazsola
20 dkg kristálycukor
1 l tej
10 dkg vaj
1 dl étolaj
5 dkg vaníliás cukor
2 dl édes fehérbor
lekvár

 

Elkészítés:

A bort kissé felmelegítjük, és az átmosott mazsolát beleáztatjuk, ebben hagyjuk kihűlni. A lisztet és a búzadarát összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéből és a cukor feléből kemény habot verünk, majd a hűtőbe tesszük. Keverőtálban a tojássárgáját a vajjal, reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a kristálycukor másik felével habosra verjük. Hozzákeverjük a búzadarát, a lisztet és a tejet. Csomómentesre összedolgozzuk, majd a fehérjehabot is óvatosan belekeverjük. Nagy méretű, magas falú serpenyőben vajat hevítünk és beleöntjük a masszát. Amint elkezd szilárdulni, egy lapátkanállal kevergetjük, szaggatjuk, amíg a morzsalékos állagot elérjük. Porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.
(Story magazin)