Menü

Legfrissebbek

Calzone (Töltött pizza)

pic

Hozzávalók:

a töltelékhez:
1 db közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 fej csiperke gomba
3 evőkanál olaj
3 evőkanál ketchup
2,5 dl sűrített paradicsom (passata)
só, bors, kakukkfű, oregano, bazsalikom
1 zacskó mozzarella sajt
10 dkg sonka
a tésztához:
50  dkg liszt
3 dl langyos vÍz
3 evőkanál olíva olaj
2 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
1,5 kiskanál só
a kenéshez:
1 db tojás

 

 

 

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, 1-2 percig együtt pároljuk, majd megszórjuk a szeletekre vágott gombával. Sózzuk, borsozzuk, és zsírjára pirítjuk. Felöntjük a sűrített paradicsomlével, hozzáadjuk a ketchup-öt, valamint a fűszereket. 10 perc alatt összefőzzük a mártást, majd egyneművé turmixoljuk. A sajtot kockára vágjuk, a sonkát felcsíkozzuk. A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt 10 darabra vágjuk, és kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk. A paradicsommártásból az egyik felére simítunk, szórunk rá a sajtból és a sonkából. Ráhajtjuk a tészta másik felét, és a szélét körben visszahajtogatjuk, hogy a töltelék ne folyjon ki. Sütőpapírral kibélelt tepsin ismét kb. félórát kelesztjük. Lekenjük a felvert tojással, tetejét villával megszúrjuk, hogy a gőz távozni tudjon. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 20-25 perc alatt, szép pirosra sütjük.