Menü

Legfrissebbek

Húsos-gombás rakott tészta

pic

Hozzávalók:

40 dkg spagetti
1 kg sertés tarja
50 dkg gomba
2 evőkanál tejföl
2 csapott evőkanál étkezési keményítő
4 evőkanál olaj
a besamelmártáshoz
3 dkg vaj
3 dkg liszt
tej
reszelt szerecsendió, kurkuma, őrölt bors, só
a tetejére:
10 dkg reszelt sajt

 

 

Elkészítés:

A sertéstarját ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A hússzeletek mindkét oldalát a felhevített olajon kicsit megpirítjuk. Felöntjük egy kevés vízzel, és puhára pároljuk. (Ha szükséges az elpárolgott folyadékot vízzel pótoljuk.) A gombát szeletekre vágjuk, a megpuhult húsra szórjuk, és megpároljuk. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízzel elkeverjük, majd a gombás húshoz adjuk. Hozzákeverjük a tejfelt, és a mártást besűrítjük. A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A vajból, lisztből, tejből elkészítjük a besamelmártást, ízesítjük sóval, szerecsendióval, borssal, valamint kurkumával. (Még kissé folyós állapotúra sűrítjük be.) Egy sütőtálat olajjal kikenünk, beleszedjük a spagetti felét, ráhalmozzuk a gombás-szószos húst, majd betakarjuk a maradék tésztával. Rásimítjuk a besamelmártást, tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.